Šáňo, šampáňo, bubliny – jakékoliv šumivé, či perlivé víno bez rozdílu
Koňak – jakýkoliv destilát tmavé barvy – možná destilovaný z vína
Pacient, ryba – klient, host restaurace
Flaška – láhev
Špunt – zátka, nejčastěji korková zátka – korek
Ajskýbl – nádoba na led
Číšničák – sommelierský nůž – zbytečnost
Příručák – příruční ubrousek používaný pro servírování vína
Vařečka, lopata – kolega kuchař
Pingl – kolega číšník
Zkouřit se, najebat se, zakalit, kalit – požít větší množství alkoholických nápojů
Přičuchnout si – přivonět si – organolepticky zhodnotit aroma vína
Karafa, dekantovací košíček – nepotřebuji, zbytečný inventář
Dekantace – neumím, zdržování
Pikolo – malá káva
Ristretto – nevím, zřejmě nadávka
Víno roste – speciální keř „vínovník“ na kterém rostou lahve s vínem
Kysličník uhličitý – oxid uhličitý
Debil, kretén – já, protože jsem napsal článek, ve kterém se poznali někteří „také sommelieři“